|
ქინძმარაული
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, ყვარლის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს დამახასიათებელი ძლიერი ჯიშური ბუკეტი და არომატი, ჰარმონიული და ხავერდოვანი გემო, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ხვანჭკარა
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1907 წლიდან. მზადდება ალექსანდროულისა და მუჯურეთულის ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ საქართველოს რაჭის რეგიონია ხვანჭკარის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს ძლიერ განვითარებული ჯიშური ბუკეტი გემოთი ხავერდოვანია, ჟოლოს ტონებით, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია დესერტებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ალაზვის ველი
თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება რქაწითელის, თეთრას, ცოლიკაურისა და ყურძნის სხვა ტექნიკური თეთრი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინოს ახასიათებს ჩალისფერი, ჯიშური არომატი, რბილი, ნედლი, ჰარმონიული გემო. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდირებულია ყველზე, საკონდიტრო ნაწარმზე და როგორც აპერატივი სადილის წინ.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ქინძმარაული
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, ყვარლის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს დამახასიათებელი ძლიერი ჯიშური ბუკეტი და არომატი, ჰარმონიული და ხავერდოვანი გემო, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
5 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 5 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ოქროსფერი, გამოირჩევა კარგად გამოხატული კონიაკის ტონით. აქვს რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
მუკუზანი
წითელი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით, სამართლიანად უკავია ერთ-ერთი პირველი ადგილი სუფრის წითელ ქართულ ღვინოებს შორის. იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება საფერავის საუკეთესო ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ თელიანისა და მუკუზნის მიკრო-რაიონებში. ღვინო არის მუქი-ლალისფერი, ახასიათებს მაკიოდ გამოხატული ჯიშური არომატი და რთული ბუკეტი, აქვს მაღალი ექსტრაქტიულობა დიდი გემოვნებითი ჰარმონიულობა. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
6 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 6 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, მკაფიოდ გამოხატული ტონებით, საკმაოდ განვითარებული კონიაკის არომატითა და გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
8 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 8 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, აქვს მდიდარი ბუკეტი ორიგინალური ყვავილოვანი და ხილის არომატით და რბილი გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
წინანდალი
მაღალი ხარისხის თეთრი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. ქართული ღვინოების სიამაყე. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება რქაწითელისა და მწვანეს ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ თელავის მიკრო-რაიონის მკაცრად კონტროლირებად ზონაში, აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ღია-ჩალისფერი, ხასიათდება შესანიშნავი ნაყოფისმიერი ბუკეტით, რბილი ნატიფი გემოთი და განუმეორებელი არომატით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12oC. რეკომენდირებულია ხორცისა და თევეზის, ზღვის პროდუქტების, ლორისა და ყველის ცივი კერძებისათვის.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
10 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 10 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის მუქი-ოქროსფერი, აქვს ნაზი ბუკეტი, შეძენილი დავარგულების დროს, ხავერდოვანი, რბილი გემოთი და გამოხატული ვანილისა და შოკოლადის ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
ალაზვის ველი
წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება საფერავის, ალექსანდროულის, Mმუჯურეთულის, ოჯალეშისა და ყურძნის სხვა წითელი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინო არის წითელი ფერის, სასიამოვნო ახალი ბუკეტით და ხავერდოვანი, ჰარმონიული გემოთი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16°C რეკომენდირებულია შემწვარ კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
თბილისური
წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან ზოგიერთი სხვა ჯიშის ყურძნის დამატებით, რომლებიც მოჰყავთ კახეთში, ალაზნის ველზე. ღვინო არის წითელი ფერის, სასიამოვნო ახალი ბუკეტით და ხავერდოვანი ჰარმონიული გემოსი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12oC რეკომენდებულია შემწვარ კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
საამო
წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან ზოგიერთი სხვა ჯიშის ყურძნის დამატებით, რომლებიც მოჰყავთ კახეთში, ალაზნის ველზე. ღვინო არის წითელი ფერის, სასიამოვნო ახალი ბუკეტით და ხავერდოვანი, ჰარმონიული გემოსი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარ კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
რქაწითელი
არის თეთრი თეთრი მშრალი ღვინო, დამზადებული რქაწითელის ყურძნის ჯიშისაგან. იწარმოება 1943 წლიდან. აქვს დაბალანსებული გემო, ზომიერად მომჟავო, საკუთარი არომატი. ღვინო არის მუქი ქარვისფერი, არომატში იგრძნობა ჩაის ვარდისა და წვენიანი ნაყოფების ტონი, გემოს ახასიათებს სასიამოვნო სიმწკლარტე. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12oC რეკომენდირებულია ხორცისა და თევზეულის, ზღვის პროდუქტების, ახალი ბოსტნეულის ცივი კერძებზე და სალათებზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
ფიროსმანი
წითელი ყურძნის ნატურალური ნახევრადმშრალი ღვინო. იწარმოება 1981 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ ალაზნის ველზე, სოფელ კარდენახთან ძველებური კახური ხერხით. განსაკუთრებული ნიადაგი, გამორჩეული კლიმატური პირობები და ძველებური ტექნოლოგია ღვინოს ანიჭებენ განუმეორებელ გემოს და არომატს. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდირებულია ყველზე, ხილზე, სხვადასხვა დესერთტან.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
4 – 18 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ოჯალეში
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო. იწარმოება 1933 წლიდან. მზადდება ამავე სახელწოდების ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ მდინარე ცხენისწყლის ხეობის მთების ფერდობებზე, კერძოდ ცაგერის რაიონის სოფელ ორბელში და სამეგრელოში, დასავლეთ საქართველო. მზა ღვინო არის მუქი ლალისფერი, ხასიათდება ნაზი ბუკეტით და არომატით, მდიდარი ჰარმონიული გემოთი და ნაყოფის ტონებით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია დესერტებისათვის და როგორც აპერატივი სადილის წინ.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ხვანჭკარა
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1907 წლიდან. მზადდება ალექსანდროულისა და მუჯურეთულის ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ საქართველოს რაჭის რეგიონია ხვანჭკარის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს ძლიერ განვითარებული ჯიშური ბუკეტი გემოთი ხავერდოვანია, ჟოლოს ტონებით, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია დესერტებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ალაზვის ველი
წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება საფერავის, ალექსანდროულის, Mმუჯურეთულის, ოჯალეშისა და ყურძნის სხვა წითელი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინო არის წითელი ფერის, სასიამოვნო ახალი ბუკეტით და ხავერდოვანი, ჰარმონიული გემოთი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16°C რეკომენდირებულია შემწვარ კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ალაზვის ველი
თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება რქაწითელის, თეთრას, ცოლიკაურისა და ყურძნის სხვა ტექნიკური თეთრი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინოს ახასიათებს ჩალისფერი, ჯიშური არომატი, რბილი, ნედლი, ჰარმონიული გემო. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16°C რეკომენდირებულია ყველზე, საკონდიტრო ნაწარმზე და როგორც აპერატივი სადილის წინ.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ახაშენი
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, გურჯაანის რაიონის ახაშენის მიკრორაიონში. ღვინო არის მუქი ძოწისფერი, ხასიათდება ჰარმონიული გემოთი და ხავერდოვანი შოკოლადის ტონებით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
აგუნა
ვარდისფერი ნახევრადმშრალი მაღალი ხარისხის ღვინო. მზადდება საფერავისა და რქაწითელის ყურძნის ჯიშებისაგან აღმოსავლეთ საქართველოში, კახეთში. ღვინო არის ვარდისფერი, სასიამოვნო ახალი ბუკეტით და ჰარმონიული გემოსი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12oC ხორცისა და თევეზის, ზღვის პროდუქტების, ლორისა და ყველის ცივი კერძებისათვის.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
4 – 25 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ახაშენი
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, გურჯაანის რაიონის ახაშენის მიკრორაიონში. ღვინო არის მუქი ძოწისფერი, ხასიათდება ჰარმონიული გემოთი და ხავერდოვანი შოკოლადის ტონებით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
საფერავი
წითელი მშრალი ღვინო. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ექსტრაქტიული, ჯიშური არომატით, გემოთი ჰარმონირებს სასიამოვნო სიმწკლარტესთან. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდირებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ფიროსმანი
წითელი ყურძნის ნატურალური ნახევრადმშრალი ღვინო. იწარმოება 1981 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ ალაზნის ველზე, სოფელ კარდენახთან ძველებური კახური ხერხით. განსაკუთრებული ნიადაგი, გამორჩეული კლიმატური პირობები და ძველებური ტექნოლოგია ღვინოს ანიჭებენ განუმეორებელ გემოს და არომატს. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდირებულია ყველზე, ხილზე, სხვადასხვა დესერთტან.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
4 – 18 გრ/დმ3-ზე.
|
|
მუკუზანი
წითელი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით, სამართლიანად უკავია ერთ-ერთი პირველი ადგილი სუფრის წითელ ქართულ ღვინოებს შორის. იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება საფერავის საუკეთესო ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ თელიანისა და მუკუზნის მიკრო-რაიონებში. ღვინო არის მუქი-ლალისფერი, ახასიათებს მაკიოდ გამოხატული ჯიშური არომატი და რთული ბუკეტი, აქვს მაღალი ექსტრაქტიულობა დიდი გემოვნებითი ჰარმონიულობა. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
წინანდალი
მაღალი ხარისხის თეთრი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. ქართული ღვინოების სიამაყე. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება რქაწითელისა და მწვანეს ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ თელავის მიკრო-რაიონის მკაცრად კონტროლირებად ზონაში, აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ღია-ჩალისფერი, ხასიათდება შესანიშნავი ნაყოფისმიერი ბუკეტით, რბილი ნატიფი გემოთი და განუმეორებელი არომატით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12 oC. რეკომენდირებულია ხორცისა და თევეზის, ზღვის პროდუქტების, ლორისა და ყველის ცივი კერძებისათვის.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
საფერავი
წითელი მშრალი ღვინო. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ექსტრაქტიული, ჯიშური არომატით, გემოთი ჰარმონირებს სასიამოვნო სიმწკლარტესთან. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდირებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
რქაწითელი
არის თეთრი თეთრი მშრალი ღვინო, დამზადებული რქაწითელის ყურძნის ჯიშისაგან. იწარმოება 1943 წლიდან. აქვს დაბალანსებული გემო, ზომიერად მომჟავო, საკუთარი არომატი. ღვინო არის მუქი ქარვისფერი, არომატში იგრძნობა ჩაის ვარდისა და წვენიანი ნაყოფების ტონი, გემოს ახასიათებს სასიამოვნო სიმწკლარტე. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12oC რეკომენდირებულია ხორცისა და თევზეულის, ზღვის პროდუქტების, ახალი ბოსტნეულის ცივი კერძებზე და სალათებზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
ალაზვის ველი
თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება რქაწითელის, თეთრას, ცოლიკაურისა და ყურძნის სხვა ტექნიკური თეთრი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინოს ახასიათებს ჩალისფერი, ჯიშური არომატი, რბილი, ნედლი, ჰარმონიული გემო. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდირებულია ყველზე, საკონდიტრო ნაწარმზე და როგორც აპერატივი სადილის წინ.
ალკ.:
11,5-12,5%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ალაზვის ველი
წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება საფერავის, ალექსანდროულის, Mმუჯურეთულის, ოჯალეშისა და ყურძნის სხვა წითელი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინო არის წითელი ფერის, სასიამოვნო ახალი ბუკეტით და ხავერდოვანი, ჰარმონიული გემოთი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16°C რეკომენდირებულია შემწვარ კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11,5-12,5%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ახაშენი
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, გურჯაანის რაიონის ახაშენის მიკრორაიონში. ღვინო არის მუქი ძოწისფერი, ხასიათდება ჰარმონიული გემოთი და ხავერდოვანი შოკოლადის ტონებით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11,5-12,5%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
მუკუზანი
წითელი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით, სამართლიანად უკავია ერთ-ერთი პირველი ადგილი სუფრის წითელ ქართულ ღვინოებს შორის. იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება საფერავის საუკეთესო ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ თელიანისა და მუკუზნის მიკრო-რაიონებში. ღვინო არის მუქი-ლალისფერი, ახასიათებს მაკიოდ გამოხატული ჯიშური არომატი და რთული ბუკეტი, აქვს მაღალი ექსტრაქტიულობა დიდი გემოვნებითი ჰარმონიულობა. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11,5-12,5%
მოც.:
750 მლ
|
|
ქინძმარაული
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, ყვარლის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს დამახასიათებელი ძლიერი ჯიშური ბუკეტი და არომატი, ჰარმონიული და ხავერდოვანი გემო, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11,5-12,5%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
წინანდალი
წითელი სამარკო მშრალი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით, ერთ-ერთი საუკეთესო წითელი ღვინო. იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება კაბერნესა და საფერავის ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო მასალების დაძველება-დავარგულება ხდება მუხის კასრებში არანაკლებ სამი წლის განმავლობაში. მზა ღვინოს აქვს იის ფაქიზი არომატი და არის ლამაზი მუქი ლალისფერი სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია შემწვარ კერძებზე, რბილ ყველზე და პაშტეტებზე.
ალკ.:
11,5-12,5%
მოც.:
750 მლ
|
|
საფერავი
წითელი მშრალი ღვინო. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ექსტრაქტიული, ჯიშური არომატით, გემოთი ჰარმონირებს სასიამოვნო სიმწკლარტესთან. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდირებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11,5-12,5%
მოც.:
750 მლ
|
|
ფიროსმანი
წითელი ყურძნის ნატურალური ნახევრადმშრალი ღვინო. იწარმოება 1981 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ ალაზნის ველზე, სოფელ კარდენახთან ძველებური კახური ხერხით. განსაკუთრებული ნიადაგი, გამორჩეული კლიმატური პირობები და ძველებური ტექნოლოგია ღვინოს ანიჭებენ განუმეორებელ გემოს და არომატს. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდირებულია ყველზე, ხილზე, სხვადასხვა დესერთტან.
ალკ.:
11,5-12,5%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
4 – 18 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ახაშენი
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, გურჯაანის რაიონის ახაშენის მიკრორაიონში. ღვინო არის მუქი ძოწისფერი, ხასიათდება ჰარმონიული გემოთი და ხავერდოვანი შოკოლადის ტონებით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ალაზვის ველი
წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება საფერავის, ალექსანდროულის, Mმუჯურეთულის, ოჯალეშისა და ყურძნის სხვა წითელი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინო არის წითელი ფერის, სასიამოვნო ახალი ბუკეტით და ხავერდოვანი, ჰარმონიული გემოთი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16°C რეკომენდირებულია შემწვარ კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ალაზვის ველი
თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება რქაწითელის, თეთრას, ცოლიკაურისა და ყურძნის სხვა ტექნიკური თეთრი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინოს ახასიათებს ჩალისფერი, ჯიშური არომატი, რბილი, ნედლი, ჰარმონიული გემო. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდირებულია ყველზე, საკონდიტრო ნაწარმზე და როგორც აპერატივი სადილის წინ.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ხვანჭკარა
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1907 წლიდან. მზადდება ალექსანდროულისა და მუჯურეთულის ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ საქართველოს რაჭის რეგიონია ხვანჭკარის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს ძლიერ განვითარებული ჯიშური ბუკეტი გემოთი ხავერდოვანია, ჟოლოს ტონებით, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC. რეკომენდებულია დესერტებზე და ხილზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ქინძმარაული
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, ყვარლის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს დამახასიათებელი ძლიერი ჯიშური ბუკეტი და არომატი, ჰარმონიული და ხავერდოვანი გემო, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
მუკუზანი
წითელი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით, სამართლიანად უკავია ერთ-ერთი პირველი ადგილი სუფრის წითელ ქართულ ღვინოებს შორის. იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება საფერავის საუკეთესო ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ თელიანისა და მუკუზნის მიკრო-რაიონებში. ღვინო არის მუქი-ლალისფერი, ახასიათებს მაკიოდ გამოხატული ჯიშური არომატი და რთული ბუკეტი, აქვს მაღალი ექსტრაქტიულობა დიდი გემოვნებითი ჰარმონიულობა. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
|
|
წინანდალი
წითელი სამარკო მშრალი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით, ერთ-ერთი საუკეთესო წითელი ღვინო. იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება კაბერნესა და საფერავის ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. მზა ღვინოს აქვს იის ფაქიზი არომატი და არის ლამაზი მუქი ლალისფერი სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია შემწვარ კერძებზე, რბილ ყველზე და პაშტეტებზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
|
|
საფერავი
წითელი მშრალი ღვინო. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ექსტრაქტიული, ჯიშური არომატით, გემოთი ჰარმონირებს სასიამოვნო სიმწკლარტესთან. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდირებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
|
|
თელიანი
წითელი მშრალი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1897 წლიდან. აქვს იის ფაქიზი არომატი და ლამაზი მუქი ლალისფერი შეფერილობა. მზადდება მაღალი ხარისხის კაბერნესა ყურძნის ჯიშსაგან, რომელიც მოჰყავთ კახეთის რეგიონის თელიანის მიკრორაიონში. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია ხორცის, გარეული ცხოველებისა და ფრინველების ხორცისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
|
|
წინანდალი
მაღალი ხარისხის თეთრი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. ქართული ღვინოების სიამაყე. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება რქაწითელისა და მწვანეს ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ თელავის მიკრო-რაიონის მკაცრად კონტროლირებად ზონაში, აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ღია-ჩალისფერი, ხასიათდება შესანიშნავი ნაყოფისმიერი ბუკეტით, რბილი ნატიფი გემოთი და განუმეორებელი არომატით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12 oC. რეკომენდირებულია ხორცისა და თევეზის, ზღვის პროდუქტების, ლორისა და ყველის ცივი კერძებისათვის.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
|
|
სიყვარულის ღვინო
ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო. მზადდება საფერავისა და ყურძნის სხვა წითელი ჯიშიებისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ და დასავლეთ საქართველოში. ღვინო არის წითელი ფერის, აქვს სასიამოვნო ახალი ბუკეტი და ხავერდოვანი, ჰარმონიული გემო. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC. რეკომენდებულია შემწვარ კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ახაშენი
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, გურჯაანის რაიონის ახაშენის მიკრორაიონში. ღვინო არის მუქი ძოწისფერი, ხასიათდება ჰარმონიული გემოთი და ხავერდოვანი შოკოლადის ტონებით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ალაზვის ველი
წითელი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება საფერავის, ალექსანდროულის, Mმუჯურეთულის, ოჯალეშისა და ყურძნის სხვა წითელი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინო არის წითელი ფერის, სასიამოვნო ახალი ბუკეტით და ხავერდოვანი, ჰარმონიული გემოთი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16°C რეკომენდირებულია შემწვარ კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ალაზვის ველი
თეთრი ნახევრადტკბილი ღვინო. იწარმოება 1977 წლიდან. მზადდება რქაწითელის, თეთრას, ცოლიკაურისა და ყურძნის სხვა ტექნიკური თეთრი ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ და აღმოსავლეთ საქართველოში. ღვინოს ახასიათებს ჩალისფერი, ჯიშური არომატი, რბილი, ნედლი, ჰარმონიული გემო. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდირებულია ყველზე, საკონდიტრო ნაწარმზე და როგორც აპერატივი სადილის წინ.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ხვანჭკარა
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1907 წლიდან. მზადდება ალექსანდროულისა და მუჯურეთულის ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ დასავლეთ საქართველოს რაჭის რეგიონია ხვანჭკარის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს ძლიერ განვითარებული ჯიშური ბუკეტი გემოთი ხავერდოვანია, ჟოლოს ტონებით, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია დესერტებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ქინძმარაული
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1958 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, ყვარლის მიკრორაიონში. ღვინოს აქვს დამახასიათებელი ძლიერი ჯიშური ბუკეტი და არომატი, ჰარმონიული და ხავერდოვანი გემო, არის მუქი-ძოწისფერი. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია შემწვარი კერძებზე და ხილზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
მუკუზანი
წითელი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით, სამართლიანად უკავია ერთ-ერთი პირველი ადგილი სუფრის წითელ ქართულ ღვინოებს შორის. იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება საფერავის საუკეთესო ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ თელიანისა და მუკუზნის მიკრო-რაიონებში. ღვინო არის მუქი-ლალისფერი, ახასიათებს მაკიოდ გამოხატული ჯიშური არომატი და რთული ბუკეტი, აქვს მაღალი ექსტრაქტიულობა დიდი გემოვნებითი ჰარმონიულობა. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
ფიროსმანი
წითელი ყურძნის ნატურალური ნახევრადმშრალი ღვინო. იწარმოება 1981 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ ალაზნის ველზე, სოფელ კარდენახთან ძველებური კახური ხერხით. განსაკუთრებული ნიადაგი, გამორჩეული კლიმატური პირობები და ძველებური ტექნოლოგია ღვინოს ანიჭებენ განუმეორებელ გემოს და არომატს. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდირებულია ყველზე, ხილზე, სხვადასხვა დესერთტან.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
4 – 18 გრ/დმ3-ზე.
|
|
რქაწითელი
არის თეთრი თეთრი მშრალი ღვინო, დამზადებული რქაწითელის ყურძნის ჯიშისაგან. იწარმოება 1943 წლიდან. აქვს დაბალანსებული გემო, ზომიერად მომჟავო, საკუთარი არომატი. ღვინო არის მუქი ქარვისფერი, არომატში იგრძნობა ჩაის ვარდისა და წვენიანი ნაყოფების ტონი, გემოს ახასიათებს სასიამოვნო სიმწკლარტე. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12oC რეკომენდირებულია ხორცისა და თევზეულის, ზღვის პროდუქტების, ახალი ბოსტნეულის ცივი კერძებზე და სალათებზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
საფერავი
წითელი მშრალი ღვინო. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ექსტრაქტიული, ჯიშური არომატით, გემოთი ჰარმონირებს სასიამოვნო სიმწკლარტესთან. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდირებულია ხორცის, გარეული ფრინველებისა და ცხოველებისაგან დამზადებულ კერძებზე და ყველზე.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
წინანდალი
მაღალი ხარისხის თეთრი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. ქართული ღვინოების სიამაყე. იწარმოება 1886 წლიდან. მზადდება რქაწითელისა და მწვანეს ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ თელავის მიკრო-რაიონის მკაცრად კონტროლირებად ზონაში, აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ღია-ჩალისფერი, ხასიათდება შესანიშნავი ნაყოფისმიერი ბუკეტით, რბილი ნატიფი გემოთი და განუმეორებელი არომატით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12 oC. რეკომენდირებულია ხორცისა და თევეზის, ზღვის პროდუქტების, ლორისა და ყველის ცივი კერძებისათვის.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
3 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 3 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის სასიამოვნო ღია-ჩალისფერი, გამოირჩევა ყვავილებისა და ციტრუსების არომატის შესანიშნავი შეხამებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
5 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 5 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ოქროსფერი, გამოირჩევა კარგად გამოხატული კონიაკის ტონით. აქვს რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
6 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 6 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, მკაფიოდ გამოხატული ტონებით, საკმაოდ განვითარებული კონიაკის არომატითა და გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
8 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 8 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, აქვს მდიდარი ბუკეტი ორიგინალური ყვავილოვანი და ხილის არომატით და რბილი გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
10 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 10 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის მუქი-ოქროსფერი, აქვს ნაზი ბუკეტი, შეძენილი დავარგულების დროს, ხავერდოვანი, რბილი გემოთი და გამოხატული ვანილისა და შოკოლადის ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
10 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 10 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის მუქი-ოქროსფერი, აქვს ნაზი ბუკეტი, შეძენილი დავარგულების დროს, ხავერდოვანი, რბილი გემოთი და გამოხატული ვანილისა და შოკოლადის ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
8 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 8 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, აქვს მდიდარი ბუკეტი ორიგინალური ყვავილოვანი და ხილის არომატით და რბილი გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
6 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 6 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, მკაფიოდ გამოხატული ტონებით, საკმაოდ განვითარებული კონიაკის არომატითა და გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
5 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 5 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ოქროსფერი, გამოირჩევა კარგად გამოხატული კონიაკის ტონით. აქვს რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
3 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 3 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის სასიამოვნო ღია-ჩალისფერი, გამოირჩევა ყვავილებისა და ციტრუსების არომატის შესანიშნავი შეხამებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
3 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 3 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის სასიამოვნო ღია-ჩალისფერი, გამოირჩევა ყვავილებისა და ციტრუსების არომატის შესანიშნავი შეხამებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
12 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 12 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ქარვისფერი, კრისტალურად გამჭვირვალე, მდიდარი ბუკეტით, მკაფიოდ გამოხატული ტონებით, რომლებიც შეძენილი აქვს დაძველება-დავარგულების დროს, აქვს ხავერდოვანი, რბილი გემო.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
9 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 9 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, აქვს ორიგინალური ყვავილოვანი და ხილის არომატი და რბილი გემო.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
7 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 7 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ჩალისფერი, აქვს დამახასიათებელი ბუკეტი და სასიამოვნო გემო კონიაკის გამოხატული ტონით, რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
5 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 5 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ჩალისფერი, აქვს დამახასიათებელი ბუკეტი და სასიამოვნო გემო კონიაკის გამოხატული ტონით, რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
3 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 3 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ჩალისფერი, აქვს დამახასიათებელი ბუკეტი და სასიამოვნო გემო კონიაკის გამოხატული ტონით, რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
6 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 6 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, მკაფიოდ გამოხატული ტონებით, საკმაოდ განვითარებული კონიაკის არომატითა და გემოთი.
|
|
8 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 8 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, აქვს მდიდარი ბუკეტი ორიგინალური ყვავილოვანი და ხილის არომატით და რბილი გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
10 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 10 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის მუქი-ოქროსფერი, აქვს ნაზი ბუკეტი, შეძენილი დავარგულების დროს, ხავერდოვანი, რბილი გემოთი და გამოხატული ვანილისა და შოკოლადის ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
8 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 8 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, აქვს მდიდარი ბუკეტი ორიგინალური ყვავილოვანი და ხილის არომატით და რბილი გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
6 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 6 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, მკაფიოდ გამოხატული ტონებით, საკმაოდ განვითარებული კონიაკის არომატითა და გემოთი.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
12 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 12 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ქარვისფერი, კრისტალურად გამჭვირვალე, მდიდარი ბუკეტით, მკაფიოდ გამოხატული ტონებით, რომლებიც შეძენილი აქვს დაძველება-დავარგულების დროს, აქვს ხავერდოვანი, რბილი გემო.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
9 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 9 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ოქროსფერი, აქვს ორიგინალური ყვავილოვანი და ხილის არომატი და რბილი გემო.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
7 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 7 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ჩალისფერი, აქვს დამახასიათებელი ბუკეტი და სასიამოვნო გემო კონიაკის გამოხატული ტონით, რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
5 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 5 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ჩალისფერი, აქვს დამახასიათებელი ბუკეტი და სასიამოვნო გემო კონიაკის გამოხატული ტონით, რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
3 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 3 წლის განმავლობაში აზერბაიჯანის მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის ღია-ჩალისფერი, აქვს დამახასიათებელი ბუკეტი და სასიამოვნო გემო კონიაკის გამოხატული ტონით, რბილი ჰარმონიული გემო ხილისა და სანელებლების ტონებით.
ალკ.:
40 %
მოც.:
500 მლ
|
|
10 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 10 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის მუქი-ოქროსფერი, აქვს ნაზი ბუკეტი, შეძენილი დავარგულების დროს, ხავერდოვანი, რბილი გემოთი და გამოხატული ვანილისა და შოკოლადის ტონებით.
ალკ.:
40%
მოც.:
500 მლ
|
|
წინანდალი
წითელი სამარკო მშრალი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით, ერთ-ერთი საუკეთესო წითელი ღვინო. იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება კაბერნესა და საფერავის ყურძნის ჯიშებისაგან, რომლებიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. მზა ღვინოს აქვს იის ფაქიზი არომატი და არის ლამაზი მუქი ლალისფერი სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია შემწვარ კერძებზე, რბილ ყველზე და პაშტეტებზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
|
|
ოჯალეში
ბუნებრივად-ნახევრადტკბილი წითელი ღვინო. იწარმოება 1933 წლიდან. მზადდება ამავე სახელწოდების ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ მდინარე ცხენისწყლის ხეობის მთების ფერდობებზე, კერძოდ ცაგერის რაიონის სოფელ ორბელში და სამეგრელოში, დასავლეთ საქართველო. მზა ღვინო არის მუქი ლალისფერი, ხასიათდება ნაზი ბუკეტით და არომატით, მდიდარი ჰარმონიული გემოთი და ნაყოფის ტონებით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 15-16oC რეკომენდებულია დესერტებისათვის და როგორც აპერატივი სადილის წინ.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
შაქარი:
30 – 50 გრ/დმ3-ზე.
|
|
ნაფარეული
წითელი სამარკო მშრალი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1890 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, ალაზნის ველის მარცხენა სანაპიროს ნაფარეულის მიკრო-რაიონში. ღვინო ხასიათდება ლამაზი მუქი ძოწისფერით, სინაზით და მდიდარი ჯიშური ბუკეტით და დიდი გემოვნებითი ჰარმონიით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC რეკომენდებულია შემწვარ კერძებზე, ქათმის, ღორის და ძროხის ხორცზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
|
|
ყვარელი
სამარკო წითელი მშრალი ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. იწარმოება 1966 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში, ყვარლის მიკრორაიონში. ღვინო არის მუქი-ძოწისფერი, ახასიათებს ძლიერ განვითარებული ჯიშური ბუკეტი, აქვს ჰარმონიული, ხავერდოვანი გემო. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 16-18oC. რეკომენდებულია შემწვარ კერძებზე, რბილ ყველზე და პაშტეტებზე.
ალკ.:
11%
მოც.:
750 მლ
|
|
მანავი
მაღალი ხარისხის თეთრი მშრალი სამარკო ღვინო, კონტროლირებადი წარმოშობის ადგილის მიხედვით. მზადდება მწვანეს ყურძნის ჯიშისაგან, რომელიც მოჰყავთ თელავის მიკრო-რაიონის მკაცრად კონტროლირებად ზონაში, აღმოსავლეთ საქართველოს კახეთის რეგიონში. ღვინო არის ღია-ჩალისფერი, ხასიათდება შესანიშნავი ნაყოფისმიერი ბუკეტით, რბილი ნატიფი გემოთი და განუმეორებელი არომატით. სერვირება ხდება ტემპერატურაზე 10-12 oC. რეკომენდირებულია ხორცისა და თევეზის, ზღვის პროდუქტების, ლორისა და ყველის ცივი კერძებისათვის.
ალკ.:
11-13 %
მოც.:
750 მლ
|
|
კახეთის სიამაყე
დამზადებულია დავარგებული კონიაკის დისტილატებისგან, მინიმუმ 6 წელი სხვადასხვა ღვინის ქარხნიდან საქართველოს მიკრორაიონები. აქვს ოქროსფერი, ნათელი გამოხატული ტონები, საკმაოდ განვითარებული კონიაკის არომატი და გემო.
ალკ.:
40%
მოც.:
500 მლ
|
|
6 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 6 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის სასიამოვნო ღია-ჩალისფერი, გამოირჩევა ყვავილებისა და ციტრუსების არომატის შესანიშნავი შეხამებით.
ალკ.:
40%
მოც.:
500 მლ
|
|
8 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 8 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის სასიამოვნო ღია-ჩალისფერი, გამოირჩევა ყვავილებისა და ციტრუსების არომატის შესანიშნავი შეხამებით.
ალკ.:
40%
მოც.:
500 მლ
|
|
10 წლიანი
დამზადებულია კონიაკის დისტილატებისაგან, რომლებიც დავარგებულია არანაკლებ 10 წლის განმავლობაში საქართველოს მეღვინეობის სხვადასხვა მიკრორაიონებში. არის სასიამოვნო ღია-ჩალისფერი, გამოირჩევა ყვავილებისა და ციტრუსების არომატის შესანიშნავი შეხამებით.
ალკ.:
40%
მოც.:
500 მლ
|
|
ჩვენი ბრენდები
ყველა ბრენდი >>
|